Margaux Bovy (WTA-860) en Luna Meers (WTA-NG) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op het ITF-toernooi van Le Havre (Frankrijk, $ 15 000). 

Bovy was als eerste reekshoofd zeker van de tweede ronde. Ze kreeg in de eerste ronde een bye en mocht zo een dag later beginnen. Haar tweede ronde won ze vlot van de Franse Irys Ekani (WTA-NG) in twee sets. Het werd 6-1 en 6-0. In de derde ronde moest ze het opnemen tegen de Duitse Franziska Kommer (WTA-NG). Bovy nam een knalstart en won de eerste set met 6-1. De Duitse kon het tij echter doen keren in de tweede set en won die met 7-6. Een derde set moest duidelijkheid brengen en daarin schoot onze landgenote net te kort. Ze verloor de laatste set met 4-6.

Voor Meers werd het ook een mindere dag, ze begon minder goed aan haar wedstrijd tegen de Franse Ines Nicault (WTA-NG). Ze verloor al snel de eerste set met 1-6. Meers vocht zich terug in de wedstrijd en won zo de tweede set met 6-4, maar in de derde en beslissende set moest ze haar meerde erkennen. Ze verloor uiteindelijk met 4-6.

De loting voor de hoofdtabel vindt later vandaag plaats.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Lize op Twitter of stuur een mail naar Lize.Leenknecht@tennisplaza.be.