Geen veranderingen bij de Belgische toppers op de nieuwste ATP-ranking. Wel een nieuwe terugval voor Kimmer Coppejans (ATP-310) die voor het eerst in vier jaar tijd nog eens buiten de top 300 valt.

David Goffin (ATP-12), vorige week enigszins verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales in Metz, weet zijn twaalfde plaats te behouden en blijft uiteraard de beste Belg op de wereldrangslijst. Steve Darcis (ATP-76) wint een plaatsje, terwijl Ruben Bemelmans (ATP-92), de derde Belg in de top honderd, voor de tweede week op rij op zijn stek blijft hangen.

Ook voor Arthur De Greef (ATP-148, +1), Joris De Loore (ATP-221, -1), Julien Cagnina (ATP-267, -2) – ondanks zijn zevende titel van het jaar -, Yannik Reuter (ATP-318, -1) en Yannick Mertens (ATP-333, +6) vonden er geen grote verschuivingen plaats. De grootste stijging was weggelegd voor Niels Desein (ATP-545) die liefst 273 plaatsen klom. Kimmer Coppejans (ATP-310) ging dan weer 21 tellen achteruit en bereikte zijn laagste notering sinds 9 september 2013.

Helemaal bovenaan de wereldranglijst zijn er geen veranderingen.Rafael Nadal (ATP-1) heeft een voorsprong van bijna 2.000 punten op Roger Federer (ATP-2). Beide tenoren waren de voorbije week de blikvangers op de eerste editie van de Rod Laver Cup in Praag. Ook de rest van de top vijf blijft ongewijzigd met Andy Murray (ATP-3), gevolgd door Alexander Zverev (ATP-4) en Marin Cilic (ATP-5).

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be