Tennisplaza

Geens en Heyman stoten door in Havré

Christopher Heyman - © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Op de Rising Stars Tennis Tour van BNP Paribas Fortis in Havré (België, $ 15 000) hebben Clément Geens (ATP-296) en Christopher Heyman (ATP-469) zich geplaatst voor de kwartfinale. 

Topreekshoofd Geens deed wat hij moest doen in zijn tweede ronde. Hij won van de Duitse qualifier Nico Mertens (NG) met 7-5 en 6-4. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen een andere Duitser, Pascal Meis (ATP-526). Vorig jaar speelden beide spelers hun enige eerdere confrontatie. De Belg won toen in twee sets.

Heyman, het derde reekshoofd, won relatief eenvoudig van de Zwitser Mirko Martinez (ATP-1111). Na meer dan anderhalf uur wedstrijd stond de 6-1 en 6-2 op het scorebord. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen de Fransman Samuel Benoussan (ATP-761). Heyman won hun enige eerdere confrontatie in twee sets.

Vrijdag staan de wedstrijden van Geens en Heyman op de planning. Ook Julien Cagnina (ATP-524) komt aan de bak. Hij moet het opnemen tegen het tweede reekshoofd, Miomir Kecmanovic (ATP-392). Eerder dit jaar was de Belg al de betere van Kecmanovic, hun enige eerdere ontmoeting.