Tennisplaza

Geens en Mercks verder in Hammamet

Clément Geens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Op het F21 futurestoernooi van Hammamet (Tunesië, $ 15 000) hebben Clément Geens (ATP-291) en Jonas Merckx (ATP-544) zich geplaatst voor de tweede ronde. Victor Poncelet (ATP-1266) is uitgeschakeld.

Geens, het eerste reekshoofd in de Tunesische stad, moest het opnemen tegen de Italiaanse kwalificatiespeler Gianluca Acquaroli (ATP-2046). De Belg had wel wat moeite in de eerste set, maar kon toch de bovenhand halen. De tweede set verliep iets eenvoudiger. Na 1u32 stond de 7-5, 6-2 eindstand vast. De volgende tegenstander wordt opnieuw een kwalificatiespeler: de Amerikaan Alafia Ayeni (NG).

Ook Merckx wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij kreeg zijn overwinning quasi cadeau. Zijn tegenstander Hugo Coljacques (ATP-791) gooide de handdoek in de ring bij een 6-2, 2-0 achterstand. De Belg moet het nu opnemen tegen Elliot Benchetrit (ATP-938).

Jonas Merckx – © Nick Verhaeghe

Tot slot kwam de nog maar 19-jarige Poncelet aan de slag. Hij leed een logische nederlaag tegen de Italiaan Riccardo Bonadio (ATP-437). De setstanden waren 5-7 en 3-6.