Tennisplaza

Geens en Salman sneuvelen in dubbelfinale

Clément Geens - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Clément Geens en Omar Salman zijn op een haar gestrand van de dubbeltitel in Tunesië. Op de Sportevasion ITF Future Winter Tour (Future, $ 10 000) moesten ze zich pas in de supertiebreak van de finale gewonnen geven.

Voor zowel Clément Geens als Omar Salman staat 2015 in het teken van de overgang van de junioren naar het volwassenencircuit. Terwijl ze in het enkelspel aan hun doorbraak werken, spelen ze samen tussendoor ook nog af en toe een potje dubbel. Zo ook in Tunesië, en dat werd afgelopen week een succes.

Samen stootten ze door naar de finale waar ze het moesten opnemen tegen de eerste reekshoofden Benjamin Balleret en Hugo Nys. Het was het Monegaskisch-Frans duo dat de spannende eerste set naar zich toe trokken met 5-7. In de tweede set waren het echter Salman en Geens die het commando begonnen te voeren. Met 6-2 knokten ze zich terug volledig in de partij. In de supertiebreak was het uiteindelijk de ervaring van Balleret en Nys die de doorslag gaf. Hun koelbloedigheid zorgde voor 4-10 winst.

Volgende week krijgen Geens en Salman echter een nieuwe kans, want dan treden ze opnieuw aan in Tunesië.