Tennisplaza

Geens strijdt voor derde titel van 2015 in Aarlen

Clément Geens - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Clément Geens (ATP-485) is doorgestoten naar de finale van het ITF-toernooi van Aarlen ($ 15 000 +H). In de halve finale profiteerde hij van de opgave van de Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo (ATP-251).

De 19-jarige Geens is aan een sterk seizoen bezig. Onlangs bereikte hij de top vijfhonderd, terwijl hij in het begin van het jaar nog op plaats 838 op de ATP-ranking stond. Geens pakte ook al twee titels, in eigen land in Jupille-sur-Meuse en in El Kantaoui in Tunesië.

Ook in Aarlen trekt Geens zijn goede vorm door. In de kwartfinale moest hij het in een Belgisch duel opnemen tegen de 18-jarige Laurens Verboven (ATP-1 658). Geens liet Verboven geen schijn van kans en snelde naar de zege met 6-2 en 6-0. In de halve finale stond de jonge Belg tegenover het vierde reekshoofd, de 37-jarige Spanjaard Ramirez Hidalgo die meer dan tweehonderd plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Ondanks het grote verschil op de ranking en in ervaring, ging Geens in sneltempo naar 6-1 in de eerste set. Hij vloog verder naar 4-0, toen zijn Spaanse tegenstander moest opgeven. In de finale moet Geens het opnemen tegen de Portugees Goncalo Oliveira (ATP-857) die bijna vierhonderd lager op de ATP-ranking staat en op papier dus een haalbare tegenstander is.