Tennisplaza

Geerts knokt zich naar hoofdtabel in Pau

Michael Geerts - © European Open

Michaël Geerts (ATP-340) heeft de hoofdtabel bereikt op het Challengertoernooi van Pau in Frankrijk (€ 88 520, hardcourt). Hij overleefde twee kwalificatierondes.

In het Franse Pau moest Geerts in de eerste kwalificatieronde aan de bak tegen de Franse wildcard Valentin Lapalu (ATP-1358). Onze landgenoot pakte de zege met 6-4 en 6-4.

Geerts nam het in de tweede kwalificatieronde op tegen de Duitser Mats Rosenkranz (ATP-392). In een spannende eerste set haalde Geerts het in een tiebreak. De Antwerpenaar maakte de partij af met 6-4.

Op de hoofdtabel treft Geerts in de eerste ronde de Italiaan Roberto Marcora (ATP-199). Geerts (ATP D-326) speelt ook dubbelspel samen met de Fransman Maxim Janvier (ATP D-340). Geerts en Janvier treffen in de eerste ronde het Frans-Nieuw-Zeelandse team Geoffrey Blancaneaux (ATP D-298) en Artem Sitak (ATP D-113).

Julien Cagnina (ATP-822) staat rechtstreeks op de hoofdtabel maar heeft in de eerste ronde een moeilijke opdracht tegen tweede reekshoofd en jong talent Holger Rune (ATP-108).