Tennisplaza

Geerts start sterk in kwalificaties Challenger Pau

Michael Geerts - © European Open

Michaël Geerts (ATP-327) heeft zijn openingsronde gewonnen in de kwalificaties van het Challengertoernooi in Pau (Hardcourt, € 90 280).

Op het Challengertoernooi in het Franse Pau begon Geerts in de kwalificaties als tiende reekshoofd. In de eerste ronde ontmoette hij de Fransman Calvin Hemery (ATP-356).

In de eerste set hielden Geerts en Hemery elkaar in evenwicht tot 3-3. Toen ging onze landgenoot door de opslag van zijn tegenstander. Hij behield zijn voorsprong en greep de set met 6-4.

Geerts kwam op een break achterstand in de tweede set maar hij keerde terug tot 5-5. Met een tweede cruciale break knokte Geerts zich naar 7-5 in de tweede set. In de tweede kwalificatieronde volgt voor de 27-jarige Belg een duel met het Letse tweede reekshoofd Ernest Gulbis (ATP-241) of Eliakim Coulibaly (ATP-633) uit Ivoorkust.

Geerts en Bemelmans dubbelen

Ruben Bemelmans (ATP-210) staat al rechtstreeks op de hoofdtabel in Pau. Hij speelt in de eerste ronde tegen wildcard Elliot Benchetrit (ATP-388) uit Marokko.

Ruben Bemelmans – © Leo Stolck

In het dubbelspel vormen Bemelmans (ATP D-210) en Geerts (ATP D-292) een team. Ze treffen in de eerste ronde het Franse team Arthur Fils (ATP D-715) en Harold Mayot (ATP D-630).