Daniil Medvedev (ATP-22) en Nikoloz Basilashvili (ATP-23) hebben gisteren de tenniswereld verbaasd. De Rus mocht verrassend vieren in Tokyo (Japan, $ 1 928 580), terwijl de Georgiër triomfeerde in Peking (China, $ 4 658 510).

Medvedev beleefde een heuse droomweek op het ATP 500-toernooi van Tokyo. De Rus worstelde zich door de kwalificaties en veegde vervolgens de vloer aan met (sub)toppers als Diego Schwartzman (ATP-16), Milos Raonic (ATP-20) en Denis Shapovalov (ATP-29). In de finale versloeg hij verrassend derde reekshoofd en thuisspeler Kei Nishikori (ATP-12) met 6-2 en 6-4. De 22-jarige Medvedev verloor amper vijf punten op zijn opslag. In het hele toernooi moest hij maar één set prijsgeven. De Rus volgt op de erelijst David Goffin (ATP-11) op.

Ook het ATP 500-toernooi van Peking kreeg een verrassende winnaar. Basilashvili knokte zich in de eerste ronde voorbij Jack Sock (ATP-17) en stoomde vervolgens in sneltempo door naar de finale. In die finale ging ook eerste reekshoofd Juan Martin del Potro (ATP-4) voor de bijl met 6-4 en 6-4. Het is voor de 26-jarige Georgiër de tweede ATP-titel uit zijn carrière, nadat hij dit jaar eerder de beste was in Hamburg.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be