Tennisplaza

Gérard en Vandorpe blijven sterk presteren in Tokio

Joachim Gérard en Jef Vandorpe -

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-16) zijn goed op dreef op de Paralympische Spelen. Ze wonnen in het enkel- en dubbelspel.

Gérard miste zijn start niet tegen de Amerikaan Casey Ratzlaff (ITF Wheelchair-23), hij haalde het vlot met 6-1 en 6-1. In de derde ronde neemt hij het op tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-14).

Vandorpe verloor de eerste set met 3-6 tegen de Australiër Ben Weekes (ITF Wheelchair-32), maar wist daarna de scheve situatie recht te zetten. Met 6-1 en 6-0 wist hij zich te plaatsen voor de derde ronde. Daarin volgt een topduel tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-4).

In het dubbelspel namen Gérard (ITF Wheelchair D-8) en Vandorpe (ITF Wheelchair D-14) de eerste horde. Het Belgische duo was met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Brazilianen Gustavo Carneiro Silva (ITF Wheelchair D-61) en Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair D-22). In de kwartfinale nemen ze het op tegen topreekshoofden Alfie Hewett (ITF Wheelchair D-1) en Gordon Reid (ITF Wheelchair D-2).