Home » Geen categorie » Gérard en Verhoeven kroonden zich tot Belgische kampioenen rolstoeltennis in Neerpelt

Op de terreinen van Neerpeltse TC werden vorig weekend de Belgische kampioenschappen rolstoeltennis georganiseerd. Titelkandidaten Joachim Gérard en Els Verhoeven maakten hun favorietenrol waar. Beiden wonnen hun finale glansrijk met een brilscore.

Dit jaar was het de beurt aan het Vlaamse gewest om het Belgische kampioenschap rolstoeltennis te organiseren en Neerpeltse TC was gastheer onder het toeziend oog van wedstrijdleider Paul Meyvis. Met een bezetting van 11 deelnemers was deze editie een dieptepunt in de geschiedenis van het rolstoeltennis. Bij de heren was ‘s werelds nummer drie en Paralympisch bronzen medaillewinnaar, Gérard uiteraard de grote favoriet en hij had dus geen enkel probleem om de titel te pakken. In de finale speelde hij tegen Jef Vandorpe, de nummer twee bij de junioren op de wereldranglijst, maar er ligt duidelijk nog een grote afstand tussen de top bij de junioren en de heren. Vandorpe zag geen enkele mogelijkheid om het Gérard moeilijk te maken en in veertig minuten was de wedstrijd afgelopen. De setstanden waren 6-0 en 6-0. In heren twee ging de titel naar Bart Boeckx. In de finale won hij van Justin Peraux met 6-4 en 6-2. Door de afwezigheid van Sofie Cox was er geen tegenstand voor Els Verhoeven. In de finale klopte zij Hanne Neven met 6-0 en 6-0. Door een gebrek aan deelnemers werd er in het dubbelspel een gemixte reeks georganiseerd. De Waalse spelers Gérard en Peraux wonnen de finale tegen Verhoeven en Ivan Kindt in twee sets. Setstanden waren 6-2 en 6-0.