Tennisplaza

Gérard in kwartfinale op Paralympics, voor Denayer zijn de Spelen afgelopen

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) plaatste zich makkelijk voor de kwartfinale op de Paralympische Spelen in Rio. Hij won zijn tweede wedstrijd vlot tegen Michaël Jeremiasz (ITF Wheelchair-16) in twee sets. Voor Mike Denayer (ITF Wheelchair-37) zitten de Spelen erop na verlies in het enkel- en dubbelspel.

Tweede reekshoofd, Gérard blijft op koers in het rolstoeltennistoernooi van de Paralympics. Na winst in de eerste ronde tegen de Brit Marc McCarroll (ITF Wheelchair-19) met 6-1 en 6-4 had hij geen moeite met de Fransman Jeremiasz. Met tweemaal 6-0 binnen het uur, plaatste hij zich makkelijk voor de kwartfinale en daarin speelt hij tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de tweevoudig Paralympische kampioen, Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-6) uit Japan en de Chinees Shunjiang Dong (ITF Wheelchair-60).

De andere Belg, Denayer heeft de eerste ronde niet overleeft tegen de Zweed Dan Wallin (ITF Wheelchair- 67). Hij verloor in twee sets met 6-2 en 6-2. In het dubbelspel verloren de Belgen Gérard en Denayer hun eerste partij tegen het Spaanse team Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-15) en Martin de la Puente (ITF Wheelchair-26). De setstanden waren 7-5, 6-7(4) en 6-2. Hierdoor zijn de Paralympische Spelen afgelopen voor Denayer.