Tennisplaza

Gérard stoomt door naar finale in British Open Wheelchair

Joachim Gérard (ITF-4) heeft zich geplaatst voor de finale van de British Open, het ITF Super Series toernooi van Nottingham ($ 40 000). Hij haalde het in drie sets van de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-6).

Derde reekshoofd Gérard speelde in de halve finale voor de vijfde keer dit jaar tegen Fernandez en telkens werd het een driesetter. De eerste set ging met 7-5 naar de Argentijn, maar onze landgenoot verspilde in de daaropvolgende twee sets weinig energie en won nog met 6-0 en 6-3. De 26-jarige rolstoeltennisser is aan een sterk toernooi bezig in Nottingham. In zijn eerste wedstrijd won hij van Wimbledon finalist Michael Jeremiasz (ITF-12) uit Frankrijk. De setstanden waren 7-6, 6-7 en 6-1. In de kwartfinale tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-7) werd het 6-3 en 6-2.

In de finale zal de Belg het nu opnemen tegen het eerste reekshoofd, de Fransman Stephan Houdet (ITF-2). Hij won in de halve finale tegen zijn landgenoot Nicolas Peifer (ITF-5) met 1-6, 6-2 en 6-3. Ze spelen voor de vijfentwintigste maal tegen elkaar en Joachim won reeds zesmaal, waarvan dit jaar één keer in Zuid-Afrika.