Home » Geen categorie » Gérard verliest halve finale in Zuid-Afrika

Gérard verliest halve finale in Zuid-Afrika

Voor het eerst sinds de Australian Open in januari kwam rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) terug in actie. Hij verloor in de halve finale op de ACSA SA Open in Johannesburg (Zuid-Afrika, $ 42 000) tegen de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-3) in twee sets.

Door een schouderblessure in januari moest Gérard lange tijd revalideren en trainen om terug op het hoogste niveau terug te keren. Dit deed hij deze week op het toernooi van Johannesburg. In de eerste ronde was hij vrijgesteld en in de volgende rondes won hij opeenvolgend van de Zuidafrikaan Gift Lekhanyane (ITF Wheelchair-343) met tweemaal 6-0 en van de Japanner Yoshinobu Fujimoto (ITF Wheelchair-33) met 6-1 en 6-2. In de halve finale speelde onze landgenoot tegen Paralympisch kampioen Reid en hij begon goed aan de wedstrijd. Gérard leidde met 3-1, maar de Brit kwam terug en pakte de eerste set met 6-3. In het eerste spel van de tweede set werd de wedstrijd onderbroken door de regen en bij het hernemen van de wedstrijd kon Gérard zich niet herpakken. Reid won ook de tweede set met 6-0.

In het dubbelspel verloren Gérard en de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-7) de halve finale tegen het Franse duo Stephane Houdet (ITF Wheelchair-1) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). De setstanden waren 6-4 en 6-1.