Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) stoot door naar de kwartfinale op de Toyota Open International de L’ile de Re (Frankrijk, ITF 1 Series, $ 32 000). Hij versloeg zijn landgenoot Mike Denayer (ITF Wheelchair-101) in twee sets.

Na zijn dubbel titel van vorige week in het Poolse Plock speelt Gérard deze week op het Franse vakantie-eiland Ile de Ré. In de eerste ronde won hij met een brilscore tegen de Spanjaard Patxi Fadrique (ITF Wheelchair-133) en daarna speelde hij tegen zijn boezemvriend Denayer voor een plaats in de kwartfinale. Denayer won zijn eerste partij ook met een brilscore tegen de Fransman Geoffroy Schivi (ITF Wheelchair-144). Gérard versloeg Denayer met 6-3 en 6-1, waardoor hij nu uitkomt tegen de Japanner Kouhei Suzuki (ITF Wheelchair-13).

Dubbelspel

In het dubbelspel won Gérard samen met zijn Franse partner Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-7) de eerste ronde tegen het Franse duo Sebastien Husser (ITF Wheelchair-82) en Nicolas Vanlerberghe (ITF Wheelchair-56) met 6-0 en 6-2. Gérard en Peifer zijn het eerste reekshoofd op de tabel. Denayer en de Fransman Lahcen Majdi (ITF Wheelchair-86) plaatsten zich ook voor de tweede ronde door winst tegen de Fransen Vianney Martin (ITF Wheelchair-153) en Kevin Piette (ITF Wheelchair-401). De setstanden waren 6-1 en 6-0.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.