Home » Geen categorie » Gérard wint Belgisch onderonsje in Rue

Gérard wint Belgisch onderonsje in Rue

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De strijd der Belgen in het rolstoeltennis op de Open d’Amiens (ITF 1 Series, $ 36 000) werd gewonnen door Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7). Hij won in de kwartfinale tegen de beloftevolle Belg Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-34).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Voor het eerst in zijn carrière mocht de 16-jarige Vandorpe het opnemen tegen zijn groot voorbeeld Gérard in een internationale ontmoeting. De Belgen speelden op de Open d’Amiens – Hauts de France in het Franse Rue voor een plaats bij de laatste vier. In de eerste set startte de strijd gelijk opgaand, maar het was uiteindelijk de ervaren Gérard die won met 6-3. De tweede set begon net zoals de eerste set, maar bij een 3-2 voorsprong kon Gérard het verschil maken na een lange game. Bij Vandorpe was de veer gebroken en Gérard profiteerde hiervan en maakte de set koelbloedig af met 6-2. Gérard speelt in de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-8) en de Fransman Frederic Cattaneo (ITF Wheelchair-13).

De jonge belofte Vandorpe bewees wel zijn potentieel en bewees dat ze in de toekomst met hem rekening zullen moeten houden. In de vooravond speelt Vandorpe de halve finale van het dubbelspel bij de junioren. Samen met de Zwitserse Nalani Buob (ITF Wheelchair Girls-2) speelt hij tegen de Russische Darina Ivanova (ITF Wheelchair Girls-27) en de Brit Ruairi Logan (ITF Wheelchair Boys-8).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS