Één dag na de harde woorden van ex-Fed Cup-kapitein Dominique Monami aan het adres van onder meer Kirsten Flipkens doet nu ook Flipper haar zegje.

“Als ze wil uithalen in de pers, dan is het mijn recht om mezelf te verdedigen, want dit is beneden alle peil”, opent Flipkens in Het Laatste Nieuws. “Vanaf de eerste dag zat ik met een raar gevoel omdat Dominique heel onzeker op de bank zat. En dat voelden de speelsters ook. Er was geen interactie op de bank en ze keek altijd achter zich om raad te vragen bij de staf. In vijftien jaar Fed Cup heb ik zoiets nog nooit gezien.”

Heel laag

Tijdens en na de ontmoeting tegen Frankrijk ontplofte de boel helemaal met verhitte discussies tussen Monami en Flipkens. “Na dat duel heeft er nog een gesprek plaatsgevonden maar dat draaide op niets uit. Het leek op een kruisverhoor waarin zij elke discussie afblokte en ik me telkens moest verantwoorden. Overigens was ik niet de enige speelster met vragen. De volledige ploeg heeft feedback gegeven aan de federatie. Ik vind het heel laag dat ik degene ben die de volle laag krijgt”, aldus Flipper.

Wickmayer: “Geen publiek debat”

Een geschrokken Yanina Wickmayer reageerde kort op het incident. “Ik betreur de uitspraken van Dominique onder wie ik slechts één Fed Cup-match heb gespeeld. Ik ken haar al bijzonder lang en respecteer haar ook. Ik sta open voor een persoonlijk gesprek, maar wens in de pers geen publiek debat te voeren.”

Vind jij het ontslag van Dominique Monami als Fed Cup-kapitein terecht?

  • Nee (77%, 525 Votes)
  • Ja (23%, 154 Votes)

Aantal stemmen: 679

Laden ... Laden ...
Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be