Home » Geen categorie » Gigounon door, Vanneste out in Sharm El Sheikh maar dubbelen samen verder

Gigounon door, Vanneste out in Sharm El Sheikh maar dubbelen samen verder

Gigounon door, Vanneste out in Sharm El Sheikh maar dubbelen samen verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 15 000) heeft Germain Gigougnon (ATP-884) de tweede ronde bereikt. Jeroen Vanneste (ATP-569) sneuvelde tegen het zesde reekshoofd. Samen staan ze in de kwartfinale van het dubbelspel. 

Gigounon wist zich te plaatsen voor de hoofdtabel door drie kwalificatiewedstrijden te winnen. In de openingsronde van het hoofdtoernooi kwam de Belg uit tegen Frederik Ørvad (NG) die een wild card kreeg van de organisatie. Gigounon had geen moeite met de 21-jarige Deen en won met 6-1 en 6-2 na 46 minuten wedstrijd.

Gigounon neemt het nu op tegen Gijs Brouwer (ATP-513) die Jeroen Vanneste (ATP-569) klopte. Vanneste moest in het vijfde game zijn opslag inleveren en kwam deze achterstand niet meer te boven. In de tweede manche maakte de Belg een 1-5 achterstand goed en de twee stevenden af op een tiebreak. Hierin was Brouwer wederom de sterkste. De setstanden waren 3-6 en 6-7 (3) na 1 uur en 16 minuten tennis.

In het dubbelspel wisten Gigounon (ATP D-707) en Vanneste (ATP D-417) zich te plaatsen voor de kwartfinale. Ze wonnen in iets meer dan één uur van de Amerikaanse duo Arsav Mohanty (NG) en Arnav Mohanty (NG) met 6-3 en 6-2. In de kwartfinale wachten Oleksandr Bielinsky (ATP D-697) en Ronald Slobodchikov (ATP D-1011).

Jeroen Vanneste - © Nick Verhaeghe
Jeroen Vanneste – © Nick Verhaeghe

koen

koen

Meer nieuws