Home » ITF » Gigounon klopt jong talent in Reggio Emilia, Bergs sneuvelt tegen wild card

Gigounon klopt jong talent in Reggio Emilia, Bergs sneuvelt tegen wild card

Gigounon klopt jong talent in Reggio Emilia, Bergs sneuvelt tegen wild card

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Reggio Emilia (Italië, $ 15 000) heeft Germain Gigounon (ATP-538) zich geplaatst voor de tweede ronde. Zizou Bergs (ATP-513) liet zich verrassen door een thuisspeler. 

Gigounon nam het in de eerste ronde op tegen Sebastian Korda (ATP-879), zoon van ex-prof Petr Korda, die dit jaar de Australian Open bij de junioren won. De eerste manche was een felle strijd met spelletjes die vaak tot deuce gingen. In de eindfase kon Gigounon echter het verschil maken.

In de tweede manche had de Belg de situatie beter onder controle. Bij een 3-3 stand kon Gigounon de wedstrijd uitmaken na drie spelletjes op rij te winnen. Na 1 uur en 51 minuten was de winst binnen voor de Belg met 7-5 en 6-3. Hij neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Frederico Coria (ATP-335), eerste reekshoofd en broer van ex-prof Guillermo Coria, en Marco Bortolotti (ATP-571).

Exit Bergs

Voor Bergs eindigt het toernooi in de eerste ronde. Hij liet zich enigszins verrassen door de thuisspeler Riccardo Balzerani (ATP-707). De Belg kwam een vroege break in de openingsset niet meer te boven en moest zijn zinnen zetten op de tweede set.

Daarin kwam hij op een break voorsprong en had heel wat kansen op een dubbele break. Daar slaagde hij echter niet in en kort daarop moest Bergs zelf zijn opslag inleveren. Beide tennissers behielden hun opslagspelletjes maar bij een 5-5 stand sloeg de Limburger een ongelukkige dubbele fout op breakpunt tegen. Kort daarop was het over en uit voor de Belg. Het werd 3-6 en 5-7 na 1 uur en 51 minuten.

koen

koen

Meer nieuws