Tennisplaza

Gigounon met stunt naar kwartfinale in Sharm El Sheikh, samen met Vanneste naar halve finale dubbel

Germain Gigounon - © Tatiana Kulikova (Flickr)

Op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 15 000) heeft Germain Gigounon (ATP-884) zich met een knappe zege geplaatst voor de kwartfinale. Samen met Vanneste (ATP D-417) staat hij in de halve finale van het dubbel. 

In de achtste finales van het enkelspel behaalde Gigounon een klinkende overwinning tegen Gijs Brouwer (ATP-513), het zesde reekshoofd. In een felbevochten partij haalde de Belg het na ruim tweeënhalf uur wedstrijd met 6-3, 6-7 (7) en 7-6 (4). In de kwartfinale wacht het vierde reekshoofd Viktor Durasovic (ATP-409). Vorig jaar speelde Gigounon al eens tegen de 20-jarige Noor en moest toen in twee nipte sets zijn meerdere erkennen.

Samen met Vanneste staat Gigounon (ATP D-707) in de halve finale van het dubbelspel. In de kwartfinale namen ze eenvoudig afstand van Oleksandr Bielinskyi (ATP D-697) en Ronald Slobodchikov (ATP D-1011) met 6-3 en 6-2 na nog geen uur wedstrijd. Voor een plaats in de finale moeten ze nu voorbij Peter Goldsteiner (ATP D-1079) en Frederik Press (NG).