Tennisplaza

Gigounon naar tweede ronde in Indore, Reuter uitgeschakeld

Germain Gigounon - © Robbiesaurus (www.flickr.com)

Germain Gigounon (ATP-293) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het challengertoernooi van Indore in India ($ 50 000). Yannik Reuter (ATP-337) verloor zijn match in de eerste ronde.

Op de challenger in het Indiase Indore moest Gigounon het opnemen tegen de 23-jarige Duitser Richard Becker (ATP-438). Gigounon startte als favoriet tegen zijn Duitse tegenstander maar verloor de eerste set met 6-3. In een spannende tweede set was Becker dicht bij de matchwinst maar Gigounon pakte uiteindelijk de set in een tiebreak (7-6,7-5). Onze landgenoot maakte daarna in de derde set de match af met 7-5. In de tweede ronde in India wacht voor Gigounon een zware opgave tegen het eerste reekshoofd, de Kazak Aleksandr Nedovjesov (ATP-118).

Yannik Reuter kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde in India. Hij was niet opgewassen tegen het Spaanse vijfde reekshoofd Adrián Menéndez Maceiras (ATP-162). Hij verloor met 7-5 en 6-4. Dinsdag komt ook nog Kimmer Coppejans (ATP-202) in actie in Indore. Coppejans, het zevende reekshoofd op de challenger, moet spelen tegen een haalbare tegenstander, de Indiër Jeevan Nedunchezhiyan (ATP-328).