Tennisplaza

Gigounon stoot door in St. Brieuc, exit Mertens

Germain Gigounon - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Germain Gigounon (ATP-308) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Open Harmonie Mutuelle (Challenger, € 42 500) in St. Brieuc. Yannick Mertens (ATP-192) verloor van zijn dubbelpartner, maar ging wel verder in het dubbelspel.

Gigounon moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP-254). Onze landgenoot speelde een sterke eerste set en won die met 6-2. In de tweede set kwam Giustino meer in zijn ritme, maar Gigounon trok toch met 6-4 aan het langste eind. In de tweede ronde moet Gigounon het opnemen tegen

Mertens verloor van zijn dubbelpartner Igor Sijsling (ATP-157), het zesde reekshoofd. De Nederlander haalde het vrij makkelijk met 6-3 en 6-3 na 54 minuten. In het dubbelspel stoten ze wel samen door naar de kwartfinale. Daarin moeten ze het opnemen tegen James Cerretani (ATP D-112) en Antal Van der Duim (ATP D-293).

Authom (ATP D-473) ging onderuit in de kwalificaties, maar won wel zijn eerste dubbelwedstrijd met Jonathan Eysseric (ATP D-232). In de kwartfinale nemen ze het op tegen vierde reekshoofden Mateusz Kowalczyk (ATP D-90) en Adam Majchrowicz (ATP D-242).