Sander Gillé (ATP D-47) en Joran Vliegen (ATP D-39) zijn er net niet in geslaagd om te stunten tegen Juan Sebastian Cabal (ATP D-1) en Robert Farah (ATP D-1). België won de ontmoeting met Colombia met 2-1.

Gillé en Vliegen begonnen uitstekend tegen het beste dubbelteam van de wereld. Het Belgische dubbelteam pakte de eerste set met 7-6 (5) in de tiebreak. In de tweede set waren beide duo’s opnieuw aan elkaar gewaagd, Cabal en Farah voerden op het eind van de set de druk op en wonnen de set met 4-6.

In de derde set moet geen van beide teams een breakpunt toestaan. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kwamen Gillé en Vliegen op een 3-1 voorsprong. Farah en Cabal bogen de achterstand echter om met enkele schitterende punten en trokken met 6-7 (3) aan het langste eind.

Eerder wonnen Steve Darcis (ATP-158) en David Goffin (ATP-11) hun eerste enkelwedstrijd, België wint zo de ontmoeting met 2-1. Op dinsdag speelt Colombia tegen Australië, woensdagavond speelt het Belgische team zijn laatste groepswedstrijd tegen Australië.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.