Home » ATP » Gillé en Vliegen na zege: “We willen dit toernooi winnen”

Gillé en Vliegen na zege: “We willen dit toernooi winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sander Gillé (ATP D-45) en Joran Vliegen (ATP D-38) reageerden opgelucht na hun zege in de eerste ronde op de European Open in Antwerpen (ATP-250). Ze blikten ook al vooruit op de rest van het toernooi.

Gillé en Vliegen behaalden een felbevochten zege in de eerste ronde van de European Open. In drie spannende sets triomfeerden ze tegen Frederik Nielsen (ATP D-51) en Tim Puetz (ATP D-73).

In de persconferentie na de match was het Belgische dubbelteam tevreden met hun zege: “We wisten dat het goede spelers zijn en dat het fifty-fifty zou zijn tijdens de match. We hadden wel zelfvertrouwen omdat we al eens tegen hen gewonnen hadden. Dat was echter op gravel en op hardcourt was het een moeilijkere match.”

Hogere verwachtingen bij het publiek

Voor Gillé en Vliegen voelt het speciaal om voor de Belgische fans te spelen: “Voor de wedstrijd geeft het extra spanning en druk om voor het Belgische publiek te spelen. Door onze prestaties dit seizoen liggen de verwachtingen namelijk hoger. De fans verwachten dat we zullen winnen. Tijdens de match verdwijnt de spanning echter en helpt de steun van het publiek ons.”

De tegenstanders in het dubbelspel kennen de Belgische tandem ondertussen goed en houden hen dan ook nauwgezet in de gaten: “We zijn nu het vierde reekshoofd hier en de eerste en tweede reekshoofden zijn komen kijken naar onze match. We zijn nog echter steeds dezelfde spelers. Sinds onze zeges spelen we wel met meer vertrouwen op het terrein.

Uitkijken naar de Davis Cup Finals

In de kwartfinale wacht een duel met het Mexicaans-Pakistaanse duo Santiago Gonzalez (ATP D-57) en Aisam-Ul-Haq Qureshi (ATP D-54). Gillé en Vliegen gaven toe dat ze hun volgende tegenstanders nog niet goed kennen: “We hebben nog nooit tegen hen gespeeld en kennen hen dus nog niet. We weten wel dat het een goed team is en dat ze vaak samen spelen.”

Het Belgische duo heeft een duidelijke doelstelling op de European Open van dit jaar: “We willen een goed resultaat neerzetten en willen graag het toernooi winnen!”

Tot slot blikt het team ook al vooruit naar het einde van het seizoen: “We denken uiteraard ook al aan de Davis Cup Finals in Madrid. Iedereen wil daaraan deelnemen en wij ook!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden