Tennisplaza

Gillé en Vliegen stoten door naar kwartfinale in Mestre, De Greef en Coppejans sneuvelen

Joran Vliegen en Sander Gillé - © Nick Verhaeghe

Op het challengertoernooi van Mestre (Italië, € 43 000 + H) hebben Sander Gillé (ATP D-83) en Joran Vliegen (ATP D-90) zich geplaatst voor de kwartfinale. Arthur De Greef (ATP D-1254) en Kimmer Coppejans (ATP D-686) gingen onderuit.

Gillé en Vliegen kwamen uit tegen Tomasz Bednarek (ATP D-135) en Hunter Reese (ATP D-162) in de eerste ronde van het dubbeltoernooi. De Belgen haalden de overwinning binnen in twee sets en lieten enkel in de tweede set één keer hun opslag liggen. Na 1 uur en 24 minuten stond de 7-5, 6-4 overwinning vast. In de kwartfinale nemen ze het op tegen Federico Gaio (ATP D-595) en Gian Marco Moroni (ATP D-593).

Er kwam nog een Belgisch duo in actie in Mestre. De Greef en Coppejans namen het op tegen Tomislav Brkic (ATP D-291) en Miljan Zekic (ATP D-1403). Het Belgische paar kon enkel in de eerst manche een keer door de opslag van hun tegenstanders gaan. Na 56 minuten wedstrijd stonden de 4-6, 2-6 cijfers vast.