Tennisplaza

Gillé en Vliegen strijden om titel in Hong Kong

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Leo Stolck (Tennisplaza)

Sander Gillé (ATP D-25) en Joran Vliegen (ATP D-25) zijn het jaar erg goed begonnen. Op het ATP-toernooi van Hong Kong (China, ATP 250) bereikten ze de finale.

Topreekshoofden Gillé en Vliegen moesten in de halve finale aan de bak tegen het Brits-Amerikaanse duo Julian Cash (ATP D-50) en Robert Galloway (ATP D-48). De eerste set werd beslist in de tiebreak, die ging met 7-6 (5) naar onze landgenoten.

In de tweede set keken Gillé en Vliegen tegen een 2-4-achterstand aan, maar ze wisten de break ongedaan te maken en forceerden de beslissing op het eind: 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 36 minuten.

Hun tegenstanders in de finale zijn nog niet bekend. Zaterdag namen Ariel Behar (ATP D-49) en Adam Pavlasek (ATP D-56) het op tegen tweede reekshoofden Marcelo Arevalo (ATP D-19) en Mate Pavic (ATP D-32) in de tweede halve finale.