Titelverdediger Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) heeft zijn openingswedstrijd op de NEC Wheelchair Tennis Masters (ITF Masters Series, $ 66 000) in het Engelse Loughborough gewonnen tegen de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-4). De setstanden waren 6-3 en 7-5.

Deze week strijden de acht beste rolstoeltennissers op de UNIQLO Wheelchair Tennis Ranking voor de officieuze wereldtitel rolstoeltennis, de NEC Wheelchair Tennis Masters. Onze landgenoot Gérard werd ingedeeld in poule A met de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-1), Reid en de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). Poule B bestaat uit de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-2), de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-3), de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) en de Japanner Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-8).

Vandaag was er de heruitgave van de Masters finale van vorig jaar tussen Gérard en Reid, de Paralympische kampioen van 2016. Vorig jaar won onze landgenoot in drie sets met 4-6, 6-4 en 6-4. De wedstrijd startte gelijk opgaand en bij een 2-2 stand was het de Belg die de eerste break pakte. Gérard gaf zijn service niet meer uit handen en won de eerste set met 6-3. In de tweede set ging de Brit het beste van start en pakte een 2-0 en  4-2 voorsprong, maar Gérard liet zich niet uit zijn lood slagen en pakte alsnog de set met 7-5. Morgen speelt de Belg tegen de Argentijn Fernandez en bij winst is hij al bijna zeker van een plaats in de halve finale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.