Home » Davis Cup » Goffin brengt België op voorsprong tegen Argentinië

Goffin brengt België op voorsprong tegen Argentinië

Goffin brengt België op voorsprong tegen Argentinië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Davis Cup-ontmoeting tussen België en Argentinië is uitstekend gestart voor onze landgenoten. David Goffin (ATP-15) won zijn eerste wedstrijd tegen Federico Delbonis (ATP-65) in een kolkend Vorst-Nationaal en bezorgde zo België het eerste punt. Steve Darcis (ATP-64) bekampt Leonardo Mayer (ATP-39) later op vrijdag in de tweede enkelwedstrijd.

Federico Delbonis - © We Are Tennis
Federico Delbonis – © We Are Tennis

De Belgische én Argentijnse fans waren present in Vorst-Nationaal om hun team aan te moedigen. In de eerste wedstrijd stonden David Goffin (ATP-15) en Federico Delbonis (ATP-65) tegenover elkaar, voor het eerst in hun carrière.

Onze landgenoot begon goed aan de eerste set en kwam al gauw een break op voorsprong. Goffin liep uit tot 4-2, maar Delbonis gaf zich nog niet gewonnen. Een minder opslagspelletje van de Luikenaar leidde tot een rebreak en bij 4-5 moest Goffin serveren om in de set te blijven. Met een lovegame ging Goffin naar 5-5 om vervolgens door de opslag van de Argentijn te gaan. Bij 6-5 maakte onze landgenoot de klus af en haalde hij de eerste set met 7-5 binnen.

Goffin ging door op zijn elan en brak onmiddellijk in het eerste spelletje van de tweede set. Bij 4-3 kwam hij echter opnieuw in problemen op zijn opslag en liet hij Delbonis terug in de wedstrijd komen. De Argentijn beet zich vast in zijn prooi en deed Goffin bibberen toen hij bij 5-6 moest serveren om in de set te blijven. Goffin wist een 0-30 achterstand ongedaan te maken en kon een tiebreak uit de brand slepen. Hij herwon zijn kalmte en maakte het met 7-6(3) af.

Davis Cup - © Melissa Van de Wiele
Davis Cup – © Melissa Van de Wiele

Delbonis verdween even in de catacomben voor een toiletbreak en ging daarna meteen door de opslag van Goffin. De vreugde bij de Argentijnen was echter van korte duur, onze landgenoot brak meteen terug. De veer bij Delbonis leek gebroken en Goffin liep uit tot 4-1. Bij 5-2 kreeg hij zijn eerste wedstrijdpunten op de opslag van de Argentijn, maar Delbonis wist deze allen te redden. Op zijn eigen service lukte het wel en met 6-3 in set drie bezorgde Goffin België het eerste punt.

Na de wedstrijd was Goffin euforisch: “Wat een sfeer, niet te geloven. Bedankt allemaal! Of ik een goede raad heb voor Steve? Gewoon hetzelfde doen als ik…”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws