Home » Davis Cup » Goffin: “Dat ik er 2-2 van maak, geeft een ongelofelijk gevoel”

Goffin: “Dat ik er 2-2 van maak, geeft een ongelofelijk gevoel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-7) was uiteraard een tevreden man na zijn zege tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15). “Dit is echt ongelofelijk”, zei de Luikenaar op de persconferentie achteraf.

“Het was een heel mooie match. Hij speelde ontzettend goed in de eerste set en greep me meteen bij de keel. Zijn opslag deed me veel pijn daar. Ik moest trachten te overleven op dat moment. Dat lukte en uiteindelijk was de tiebreak hét sleutelmoment in de match. Beetje bij beetje ben ik daarna sterker geworden en gelukkig begon hij ook wat minder te serveren.”

“Het hoeft niet te verbazen dat ik zeer trots ben op deze overwinning. Het is nog niet voorbij, dat is het belangrijkste. Uiteraard hoop ik dat mijn prestatie niet voor niets zal zijn. Ik hoop dat Darcis vandaag de beste match uit zijn leven speelt en dat we de Davisbeker mee naar huis kunnen nemen.”

Voor Goffin zit het seizoen er nu helemaal op. “Ongeacht het resultaat geeft dit mij een geweldig gevoel. Dat ik er 2-2 van maak is ongelofelijk. Heel mijn seizoen was top, van het begin tot het einde.”

David Goffin en Jo-Wilfried Tsonga - © IMAGELLAN
David Goffin en Jo-Wilfried Tsonga – © IMAGELLAN

Tsonga kreeg in de eerste set vier breakpunten en ook een setpunt, maar kon zijn kansen niet grijpen. “Ik heb te veel mogelijkheden laten liggen”, besefte de Fransman. “Die eerste set was belangrijk, want dat gaf hem een serieuze mentale boost. Daarna was hij onberispelijk. Hoe dan ook heb ik vandaag alles gegeven.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS