Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin: “De tweede week is minstens het doel in Parijs”

Goffin: “De tweede week is minstens het doel in Parijs”

Goffin: “De tweede week is minstens het doel in Parijs”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) was maandag aanwezig bij de voorstelling van de tweede editie van de European Open. Wij polsten eens naar zijn verwachtingen voor Roland Garros.

Goffin maakte een ontspannen indruk één week voor Roland Garros. Hij ondervindt nog lichte hinder aan een blessure aan het linkerbeen, maar vanaf morgen zou de Luikenaar opnieuw volop kunnen trainen. Onze landgenoot reist vol vertrouwen af naar Parijs: “Ik ben klaar voor Roland Garros, na enkele dagen rust ga ik nu nog enkele dagen ter plaatse trainen. Ik heb de afgelopen weken mooie overwinningen behaald, dat geeft vertrouwen.”

Op de vraag wie zijn grootste concurrenten zijn, blijft Goffin het antwoord schuldig: “Alle tegenstanders zijn lastig, veel hangt af van de loting. De nieuwe generatie komt eraan, zij hebben van niemand schrik. Mijn objectief is de tweede week, daarna zien we wel.”

De European Open lijkt nog ver weg, maar Goffin heeft geen schrik van het drukke programma: “Het worden inderdaad drukke maanden. Eerst nog drie Grand Slams, dan Davis Cup en de Aziatische tournee met Shanghai en Tokio. Maar het is altijd leuk om voor eigen publiek te spelen en wie weet kan ik me in Antwerpen verzekeren van een ticket voor de Masters.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws