Home » Davis Cup » Goffin en Bemelmans starten voor België op vrijdag

Goffin en Bemelmans starten voor België op vrijdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In Flanders Expo in Gent werd er geloot voor de finale van de Davis Cup, die vrijdag van start gaat. David Goffin (ATP-16) start op vrijdag tegen debutant Kyle Edmund (ATP-100). Daarna mag Ruben Bemelmans (ATP-108) Andy Murray (ATP-2) in de ogen kijken.

Dat Goffin de nummer één speler van België zou zijn, was geen verrassing. Voor de tweede wedstrijd viel de keuze op Bemelmans. Coach Johan Van Herck lichtte zijn beslissing toe: “Het wordt een lang weekend, met alle informatie die ik heb na twee weken training heb ik deze beslissing genomen. Ik denk dat het de beste keuze is om Ruben morgen te laten spelen, daarna zien we wie zaterdag en zondag speelt.”

Steve Darcis (ATP-84) accepteerde evenwel de beslissing van de coach, al was hij toch wat ontgoocheld: “Je hoopt natuurlijk altijd van te spelen, maar het weekend is lang. Ik voel me goed, heb geen kwaaltjes.”

Bemelmans keek uit naar zijn wedstrijd tegen Murray: “Het wordt onze eerste confrontatie, ik heb eigenlijk nog nooit met hem getraind of tegen hem gespeeld. Het is nieuw voor mij, maar ook voor hem. Wellicht ken ik hem beter dan hij mij, dat kan ook een voordeel zijn.” Dat bevestigde Murray: “Ik ken Bemelmans inderdaad niet zo goed, ik heb hem zien spelen op de US Open tegen Stan Wawrinka. Ik heb wel wat video’s gekeken, maar ik moet toegeven dat ik het Belgische team niet echt ken. Ik speelde enkel éénmaal tegen Goffin.”

Groot-Brittannië opteerde voor Edmund als tweede speler. “Hij toonde de laatste weken dat hij echt in vorm is, hij won een challenger in Zuid-Amerika en speelt erg goed op gravel”, aldus coach Leon Smith. Edmund was erg opgetogen: “Ik kijk er echt naar uit om mijn debuut te maken en voor het eerst voor mijn land te spelen. Ik zal alles geven en zou Groot-Brittannië dolgraag een punt schenken.”.

In het dubbel zullen de broertjes Andy Murray (ATP D-180) en Jamie Murray (ATP D-7) het opnemen tegen Kimmer Coppejans (ATP D-501) en Steve Darcis (ATP D-596), al kunnen beide teams hun opstelling nog wijzigen. Op zondag volgt dan het duel tussen de nummers één, gevolgd door de nummers twee.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER