David Goffin (ATP-23) speelde afgelopen weekend de finale op het ATP-toernooi van Halle, en daardoor stijgt hij deze week opnieuw op de ATP-ranking. Ook Kimmer Coppejans (ATP-146) stond afgelopen weekend in de finale in Blois, en maakte deze week een mooie sprong.

Goffin liet eindelijk nog eens zijn kunnen zien in Halle, en dat vertaalt zich in een mooie opmars op de ATP-ranking. De Luikenaar stijgt deze week 10 plaatsen en staat nu 23e. Ook Coppejans doet een erg goede zaak, hij gaat 19 plaatsen vooruit en staat nu 146e. Ruben Bemelmans (ATP-171, +4) is de derde Belg, gevolgd door Arthur De Greef (ATP-212, -29) en Steve Darcis (ATP-230, +5). Ook in het dubbelspel waren er afgelopen week mooie prestaties van Joran Vliegen (ATP-61, +2) en Sander Gillé (ATP-81, +8).

De top tien van de ATP-ranking blijft deze week ongewijzigd. Novak Djokovic (ATP-1) voert de ranking aan voor Rafael Nadal (ATP-2), Roger Federer (ATP-3), Dominic Thiem (ATP-4) en Alexander Zverev (ATP-5). Felicano Lopez (ATP-53, +60) won met een wildcard het ATP-toernooi van Queens en springt deze week omhoog.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.