Tennisplaza

Goffin en Gillé-Vliegen missen finale in Aix-en-Provence

David Goffin - © Tani

David Goffin (ATP-95) kon zich niet plaatsen voor de enkelfinale in Aix-en-Provence (Frankrijk, 200.000 euro). Sander Gillé (ATP D-42) en Joran Vliegen (ATP D-43) grepen naast de dubbelfinale.

Goffin onderuit tegen topreekshoofd

Op het Challengertoernooi van Aix-en-Provence tankte Goffin vertrouwen met drie zeges op rij tegen thuisspelers. In de halve finale volgde een moeilijke confrontatie met eerste reekshoofd en top 20-speler Tommy Paul (ATP-17). Het werd hun eerste duel.

In de eerste set waren de twee spelers aan elkaar gewaagd maar haalde Paul het met 6-4. De Amerikaan nam duidelijk afstand van Goffin in de tweede set en maakte de partij af met 6-2. In de finale neemt Paul het op tegen Andy Murray (ATP-52).

Goffins zal nu reizen naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Hij staat daar rechtstreeks op de hoofdtabel van het ATP 1000-toernooi.

(lees verder onder de tweets)

Geen dubbelfinale voor Gillé en Vliegen

In het dubbelspel in Aix-en-Provence gingen Gillé en Vliegen in de tweede ronde voorbij de tweede reekshoofden. Het Belgische team moest in de halve finale aan de bak tegen Nuno Borges (ATP D-74) en Francisco Cabral (ATP D-52).

Borges en Cabral wonnen de spannende eerste set in een tiebreak (7-6 (4)). In de tweede set gingen Gillé en Vliegen met 6-2 onderuit.