Tennisplaza

Goffin en Gillé-Vliegen sneuvelen in Lyon

David Goffin - © Tani

David Goffin (ATP-113) is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het ATP-toernooi van Lyon (Frankrijk, ATP 250) te bereiken. Sander Gillé (ATP D-41) en Joran Vliegen (ATP D-42) grepen nipt naast een plek in de halve finale.

Goffin moest aan de bak tegen de Brit Cameron Norrie (ATP-14), die hem vorig jaar nog uit de halve finale van Wimbledon hield. Onze landgenoot werd meteen gebroken en verloor de eerste set met 3-6.

In de tweede set nam Goffin een sterke start, de Luikenaar liep 3-0 uit. Norrie maakte echter gelijk tot 3-3 en ging wat later nogmaals door de opslag van zijn tegenstander. Na 1 uur en 28 minuten stond de 3-6 en 4-6 eindstand op het scorebord.

Nipte nederlaag voor Sandoran

Vierde reekshoofden Gillé en Vliegen stonden in de kwartfinale tegenover Nicolas Barrientos (ATP D-71) en Albano Olivetti (ATP D-63). Het Belgische duo verloor de eerste set met 3-6, maar trok in een spannende tiebreak van de tweede set met 7-6 (9) het laken naar zich toe. In een erg nipte matchtiebreak moesten Gillé en Vliegen met 10-12 het hoofd buigen.