Home » ATP » Goffin heeft revanche beet en mag dromen van halve finale in Cincinnati

Goffin heeft revanche beet en mag dromen van halve finale in Cincinnati

David Goffin (ATP-19) heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het ATP-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP 1 000). Onze landgenoot haalde het in twee sets van de Argentijn Guido Pella (ATP-22).

Vorige week verloor de Luikenaar in twee sets van de Argentijn, maar in Cincinnati waren de rollen omgedraaid. Goffin nam een goede start en won in een mum van tijd de eerste set met 6-1.

Een ander beeld in set twee waar Pella 2-5 uitliep en de setwinst voor het grijpen had. Goffin redde een setpunt, ging op én over zijn tegenstander en mocht bij 6-5 serveren voor de wedstrijd. Hij maakte een 0-40 achterstand ongedaan en maakte het af bij het eerste wedstrijdpunt. Na 1 uur en 26 minuten stond de 6-1 en 7-5 eindstand op het scorebord.

Vorig jaar bereikte Goffin de halve finale in Cincinnati. De onderste tabelhelft is helemaal onthoofd door de afzeggingen van Rafael Nadal (ATP-2) en Dominic Thiem (ATP-4) en met Kei Nishikori (ATP-5) verdween het laatste reekshoofd in het kwart van Goffin. In de achtste finales wacht een duel met Adrian Mannarino (ATP-59) of Mikhail Kukushkin (ATP-46). In een eventuele kwartfinale zijn Alex de Minaur (ATP-38) of Yoshihito Nishioka (ATP-77) de mogelijke tegenstanders.