Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin: “Ik zoek geen excuses”

Goffin: “Ik zoek geen excuses”

Goffin: “Ik zoek geen excuses”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-7) moest de Australian Open al vroeg verlaten na een verrassende nederlaag tegen Julien Benneteau (ATP-59). Achteraf zocht onze landgenoot geen excuses.

Bij aanvang van het toernooi was Goffin erg ambitieus, hij was dan ook zeer ontgoocheld dat hij die ambities niet kon waarmaken: “Het was een slechte match. Ik had weinig controle over wat ik vandaag deed. Het is duidelijk dat de hitte een rol speelde en dat ik minder performant was. Op de US Open had ik echt heel veel last, maar hier zou ik zelf een vijfde set kunnen spelen hebben.”

Wat zijn dan wel de mogelijke redenen? Was de break na de Davis Cup-finale te kort? Zijn coach Thierry Van Cleemput legt uit: “Ik heb geprobeerd om een goed programma samen te stellen, met een start op de Hopman Cup zonder druk, en daar heeft hij heel goed gespeeld. Ik zag deze nederlaag niet aankomen, maar David is geen machine. Hij moet 100% zijn om goed te kunnen presteren. Op dit moment vind ik ook geen verklaring, maar het was niet de normale David die op het terrein stond na de eerste set. We zullen dit verder moeten analyseren.”

Zijn vroege uitschakeling opent mogelijk een weg voor een deelname aan de eerste ronde van de Davis Cup tegen Hongarije: “Ik ga met mijn entourage nauwkeuring mijn kalender voor de komende maanden bepalen. De Davis Cup staat op het programma, maar ik zal zien hoe ik me de komende dagen voel, ik heb nog niets beslist”, aldus Goffin.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws