Tennisplaza

Goffin in sneltempo naar kwartfinale Metz

Achtste reekshoofd David Goffin (ATP-45) heeft zich zonder enige moeite geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Metz (ATP-250, € 485 760). Hij boekte zo zijn 31e zege op 33 wedstrijden.

De 23-jarige Goffin begon uitstekend aan zijn wedstrijd tegen de vijf jaar oudere Duitser Tobias Kamke (ATP-97). In een mum van tijd haalde hij de eerste set met 6-1 binnen. Ook in set twee was onze landgenoot duidelijk de betere, hij wist twee breakpunten weg te werken, en ging zelf één keer door de service van zijn tegenstander. Na 1 uur en 5 minuten stond de 6-1 6-3 eindstand op het scorebord.

In de volgende ronde wacht een clash met topreekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11). Goffin speelde reeds twee keer eerder tegen de Fransman, telkens verloor hij op gras.