David Goffin (ATP-11) blijft uitstekend op dreef op het ATP-toernooi in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 6 335 970). Hij ging in twee sets voorbij Wimbledonfinalist Kevin Anderson (ATP-6) en bereikt zo de kwartfinale.

Na spannende zeges tegen Stefanos Tsitsipas (ATP-15) en Benoit Paire (ATP-55), moest Goffin in de derde ronde in Cincinnati aan de bak tegen opslagkanon en Wimbledonfinalist Anderson.

Onze landgenoot schoot sterk uit de startblokken. Hij ging meteen door de opslag van Anderson en liet geen steken vallen op zijn eigen opslag met een hoog eerste opslagpercentage van 76 procent. In sneltempo stond Anderson 5-1 in het krijt bij Goffin. De Zuid-Afrikaan kon nog een beetje milderen maar verloor de eerste set met 6-2.

De tweede set verliep een pak spannender. Goffin kreeg minder breakkansen op Andersons opslag maar benutte wel meteen zijn enige breakbal. De Belg bleef secuur spelen en maakte de partij met 6-4 af na 1 uur en 16 minuten.

Goffin staat voor de eerste keer in de kwartfinale in Cincinnati. Daarin speelt Goffin tegen Juan Martin Del Potro (ATP-3) die Nick Kyrgios (ATP-18) in drie sets naar huis stuurde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.