Na de knappe prestatie op de Laver Cup zal David Goffin (ATP-11) zijn opwachting maken op het ATP-toernooi van Shenzhen in China ($ 733 655, hardcourt). In Shenzhen speelt Goffin als eerste reekshoofd maar heeft hij toch pech met de loting.

Goffin tankte afgelopen weekend vertrouwen met zijn zege tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-14) op de Laver Cup en kan zich nu voorbereiden op het ATP-toernooi in het Chinese Shenzhen. De Belgische nummer één is daar het topreekshoofd waardoor hij direct een vrijgeleide krijgt naar de tweede ronde.

In de tweede ronde wacht echter waarschijnlijk meteen een lastige opgave tegen meervoudig grandslamwinnaar Andy Murray (ATP-308). Murray kreeg een wildcard van de organisatie en moet in de eerste ronde nog voorbij de Chinese wildcard Zhizhen Zhang (ATP-341). In onderlinge duels leidt Murray met 5-0 tegen Goffin. Goffin kon zelfs nog nooit een set winnen tegen de Schot.

David Goffin en Andy Murray - © Philippe Buissin (Imagellan)

David Goffin en Andy Murray – © Philippe Buissin (Imagellan)

Andere concurrenten van Goffin in Shenzhen zijn ondere andere de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-15), de Kroaat Borna Coric (ATP-18) en de Canadees Denis Shapovalov (ATP-34).

Borna Coric & David Goffin - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Borna Coric & David Goffin – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.