Home » Grand Slam » Wimbledon » Goffin kijkt Djokovic in de ogen: “Hij blijft een mens”

Goffin kijkt Djokovic in de ogen: “Hij blijft een mens”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de kwartfinale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) zijn alle ogen vandaag gericht op David Goffin (ATP-23). Kan hij stunten tegen ’s werelds nummer 1 Novak Djokovic? “Hij blijft een mens”, weet de Belg.

“Djokovic is heel moeilijk te verslaan op een Grand Slam, maar hij blijft een mens”, klinkt Goffin strijdvaardig. “Ik zal mijn beste tennis moeten spelen, precies en agressief. Tegelijk moet ik opportunistisch zijn, want hij geeft weinig kansen weg.”

Djokovic: “Gras ligt hem goed”

Djokovic zelf is er alvast niet helemaal gerust op. “Gras ligt hem goed”, weet de Serviër. “Hij is één van de snelste spelers op de tour. Zijn voetenwerk is wellicht zijn sterkste troef. Hij kan zijn evenwicht behouden op ballen waarbij anderen hun evenwicht verliezen.”

In de onderlinge ontmoetingen leidt Djokovic met 5-1 tegen Goffin. Hun laatste duel dateert uit 2017, de Belg won toen in drie sets in de kwartfinale van Monte Carlo (Monaco, ATP Masters 1 000): 6-2, 3-6 en 7-5. De twee speelden nooit eerder op gras tegen elkaar.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden