David Goffin (ATP-23) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De Luikenaar was in vijf sets te sterk voor Daniil Medvedev (ATP-13).

Eerder dit jaar was Medvedev duidelijk de betere tijdens hun vorig duel op de Australian Open, toen won de Rus in drie sets. Op Wimbledon waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Goffin ging meteen door de opslag van Medvedev in de eerste set, maar toch was het de Rus die nog met 4-6 aan het langste eind trok.

In de tweede set liet Goffin beter tennis zien, hij sloeg een kloofje en haalde de set met 6-2 binnen. Ook in de derde set kwam Goffin aan de leiding, maar de Luikenaar maakte meer foutjes en zo ging de set met 3-6 naar Medvedev.

Bloed, zweet en tranen

Set vier draaide opnieuw in het voordeel van onze landgenoot uit, met 6-3 dwong hij een beslissende set af. Een slordige servicegame werd hem echter fataal, waardoor Medvedev al snel naar 1-4 doorstoomde. Goffin liet zich echter niet doen, hij maakte nog wel een lelijke val, maar wist terug te breaken. De Russische motor begon te sputteren en Medvedev liet ook duidelijk zijn frustratie blijken. Goffin maakte dankbaar gebruik, brak nogmaals en mocht gaan serveren voor de set. De Luikenaar moest nog wel breakpunten trotseren, maar maakte het knap af op het eerste wedstrijdpunt. De partij duurde 3 uur en 30 minuten.

In de vierde ronde volgt een duel met de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-37). In onderlinge ontmoetingen staat het 3-3.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.