David Goffin (ATP-33) heeft zich geplaatst voor de finale van de Noventi Open in Halle (Duitsland, ATP 500). Hij was in twee sets te sterk voor Matteo Berrettini (ATP-22) in de halve finale.

Goffin stond in Halle in de halve finale tegenover de verrassende Italiaan Berrettini, die vorige week het ATP-toernooi van Stuttgart op zijn naam schreef. De sterk serverende Berrettini was al acht wedstrijden op rij ongeslagen en maakte ook tegen Goffin indruk. De eerste set werd beslist in de tiebreak en die ging met 7-6 (4) naar onze landgenoot.

In de tweede set kreeg Goffin al snel drie breakkansen, maar hij kon ze niet verzilveren. Bij het vijfde breakpunt was het wel raak en zo mocht de Luikenaar bij 5-3 serveren voor de set. Met een ace maakte Goffin het schitterend af op zijn eerste matchpunt. De partij duurde 1 uur en 37 minuten.

Voor Goffin is het zijn eerste finale sinds de ATP Finals in 2017. In de strijd om de titel moet hij aan de bak tegen Roger Federer (ATP-3), die de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-43) naar huis stuurde. De Zwitser leidt met 7-1 in onderlinge duels met onze landgenoot. Dankzij zijn finaleplaats zal Goffin ook tien plaatsen stijgen op de ATP-ranking.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.