David Goffin (ATP-23) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rome (Italië, Masters 1000). In de eerste ronde was hij in drie sets te sterk voor de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-29).

In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, Goffin moest bij 4-5 serveren om in de set te blijven, maar twee dubbele fouten werden hem fataal en zo ging de set met 4-6 naar de Zwitser. In de tweede set was Wawrinka het noorden kwijt, hij won geen enkel spelletje en Goffin haalde de set met 6-0 binnen.

Ook in de derde set wist Goffin een break te forceren, de Luikenaar hield het hoofd koel en ging nogmaals door de opslag van Wawrinka. Na 1 uur en 55 minuten stond de 4-6, 6-0 en 6-2 eindstand op het scorebord. In de tweede ronde volgt een duel met zevende reekshoofd Juan Martin Del Potro (ATP-9), die vrijgesteld was in de eerste ronde.

Goffin (ATP D-224) komt samen met Jeremy Chardy (ATP D-64) ook nog in actie in het dubbelspel op dinsdag. In de tweede ronde nemen ze het op tegen de Argentijnse tandem Maximo Gonzalez (ATP D-24) en Horacio Zeballos (ATP D-17).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.