Home » ATP » Goffin komt dramatische start niet te boven tegen de Minaur

Goffin komt dramatische start niet te boven tegen de Minaur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) is er niet in geslaagd om de bordjes gelijk te hangen tegen Australië. Alex de Minaur (ATP-18) was in twee sets te sterk voor de Luikenaar.

Goffin begon niet al te best aan zijn partij tegen de jonge de Minaur. Onze landgenoot maakte heel veel fouten en slaagde er niet in om op het scorebord te komen in de eerste set. Na een half uurtje pakte de Minaur de 0-6 setwinst.

In de tweede set won Goffin zijn eerste opslagspelletje, maar toch liep de Minaur opnieuw 1-3 uit. Bij een 3-5 stand in het voordeel van de Australiër werkte Goffin een matchpunt weg, en hij kwam terug tot 5-5. Onze landgenoot wist twee setpunten te versieren op de opslag van de Minaur, maar die sleepte een tiebreak uit de brand. De foutenlast bij Goffin liep opnieuw op, en de Minaur trok met 6-7 (4) aan het langste eind.

België moet het dubbelspel winnen om nog een waterkansje te hebben om bij de twee beste tweedes te eindigen. Australië stoot door naar de kwartfinale, waarin een duel wacht tegen Canada.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS