Tennisplaza

Goffin krijgt Chinese kookles

David Goffin - © Melissa Van de Wiele

De boog moet niet altijd gespannen staan voor David Goffin. Op een vrije dag in het Chinese Shenzhen oefende de Belgische nummer één zijn kookkunsten.

Goffin vertoeft momenteel in China voor het ATP-toernooi van Shenzhen. Op dinsdag kwam hij nog niet in actie en kreeg hij een privé-kookles. Goffin ging in de leer bij keukenchef Anthony Dong van het Shang Palace restaurant in het Shenzhen Shangri-La Hotel. Onze landgenoot maakte tofoesoep en Pekingeend, traditionele Chinese gerechten.

De Luikenaar amuseerde zich tijdens de kookles: “Het was heel speciaal want ik eet veel eend. Maar het was de eerste keer dat ik eend klaarmaakte. Het was een heel leuke ervaring! De chef deed het heel goed. Je moet heel precies zijn in het snijden van de eend. Het is heel leuk als je hier in China komt om te zien hoe ze eend maken en hoe ze koken. Het is een heel andere keuken”, vertelt hij op de site van de ATP.

In de tweede ronde in Shenzhen speelt Goffin tegen de Tunesiër Malek Jaziri (ATP-55). “Het is de eerste keer voor mij in Shenzhen. Ik heb een goed gevoel en hoop ver te geraken in het toernooi. Ik hoop dat ik mijn beste tennis kan spelen want het is een groot toernooi”, aldus Goffin.