Tennisplaza

Goffin kruipt door oog van de naald in duel met boezemvriend

David Goffin - © IMAGELLAN

David Goffin (ATP-11) heeft zich moeizaam geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Luikenaar haalde het in vijf sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-64).

Goffin en Herbert zijn boezemvrienden, maar daar was in Melbourne weinig van de te merken. Onze landgenoot nam een vlotte start en won vrij eenvoudig de eerste twee sets met 6-1 en 6-4. Ook in de derde set ging Goffin nog goed van start, hij leidde met 3-1 maar toen begon de motor te sputteren. Herbert profiteerde van de foutjes van zijn tegenstander en haalde set drie met 4-6 binnen.

Ook in set vier leek Goffin het noorden kwijt, hij kon geen druk meer zetten en ging met 1-6 onderuit. De Luikenaar liet zich ook behandelen voor een probleem aan de heup en nam een medische time-out. In de vijfde set hadden beide spelers het moeilijk om hun opslagspelletjes te winnen. De druk werd Herbert fataal en Goffin kon het met 6-3 afmaken op eigen opslag.

Zaterdag wacht een lastige klus tegen de Rus Andrey Rublev (ATP-16), die dit jaar al twee toernooien won en nog ongeslagen is.