David Goffin (ATP-10) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Barcelona (Spanje, € 2 794 220). Hij haalde een achterstand op tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-37). 

Goffin en Khachanov keken elkaar voor de vijfde keer in hun carrière in de ogen. De 21-jarige Rus won één keer eerder, dat was vorig jaar op op het gravel van… Barcelona. Khachanov greep in de derde ronde de Belg meteen bij de keel en spurtte naar een 0-4 voorsprong. Goffin kon enkel de schade beperken, maar de set kon hij op zijn buik schrijven.

In de tweede manche tilde Goffin zijn niveau wat omhoog en klampte stevig aan. In een felbevochten (en zoals steeds cruciaal) zevende game, kon la Gof ternauwernood zijn service behouden. De twee stevenden af op een tiebreak en hierin haalde Goffin het eenvoudig. De wedstrijd was opnieuw in evenwicht.

Khachanov leek gebroken want het Belgische nummer één ging als een peil naar de overwinning. Hij keek niet meer achterom en draaide zijn tegenstander een zware 6-0 om de oren. Het werd 2-6, 7-6 (2) en 6-0 na twee uur tennis. Voor de tweede keer in evenveel wedstrijden won Goffin de partij nadat hij een set achterstand goed had gemaakt.

In de kwartfinale wacht een ontmoeting met Roberto Bautista Agut (ATP-15). De twee speelden vijf keer eerder tegen elkaar en de Spanjaard leidt met 3-2. Goffin won echter de laatste twee partijen, de laatste daarvan vorige week in Monte Carlo.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.