David Goffin (ATP-11) zal dit jaar voor het eerst deelnemen aan de Laver Cup, waarin Europa het opneemt tegen de rest van de wereld. De competitie vindt van 21 tot 23 september plaats in Chicago.

Roger Federer (ATP-2) en Novak Djokovic (ATP-10) bevestigden eerder al hun deelname aan de Laver Cup dit jaar. Coach Björn Borg maakte maandag bekend dat ook Alexander Zverev (ATP-4), Grigor Dimtrov (ATP-5) en David Goffin (ATP-11) voor Team Europe in actie zullen komen. Zij nemen het op tegen het team van John McEnroe dat bestaat uit Juan Martin del Potro (ATP-3), Kevin Anderson (ATP-6), John Isner (ATP-9), Diego Schwartzman (ATP-12) en Nick Kyrgios (ATP-18). Volgende week wordt bekend wie de zesde en laatste speler bij beide teams wordt.

Goffin is verheugd om zijn debuut te kunnen maken : “Het is fantastisch om aan dit ongelooflijke toernooi deel te nemen en in hetzelfde team als Roger en Novak te spelen. Het is een voorrecht om met deze twee kampioenen en Grigor en Sascha de titel van Team Europa te verdedigen. Ik kan niet wachten”, aldus Goffin.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.