Nu de kwalificaties in Melbourne -eindelijk- volledig afgewerkt zijn, is ook de loting compleet. David Goffin (ATP-7), Elise Mertens (WTA-37) en Ruben Bemelmans (ATP-119) kennen inmiddels hun tegenstanders in de eerste ronde.

Mertens mag maandag de debatten openen tegen de 19-jarige Slovaakse qualifier Viktoria Kuzmova (WTA-125). Ze spelen voor het eerst tegen elkaar. (Hier blikt Mertens alvast vooruit op het duel.) Ook Goffin kent inmiddels zijn tegenstander, hij speelt dinsdag tegen de Duitser Matthias Bachinger (ATP 184). Hun onderlinge ontmoetingen dateren van enkele jaren geleden, de Luikenaar leidt met 2-1.

Bemelmans zorgde voor een knappe prestatie door zich naast Goffin op de hoofdtabel te knokken. De loting was echter allerminst een verjaardagscadeau, Bemel moet meteen maandag aan de bak tegen Lucas Pouille (ATP-18). In onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor de Fransman. Hun laatste partij werd gespeeld op de US Open vorig jaar, toen was Pouille in drie sets te sterk in de eerste ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.