Tennisplaza

Goffin meteen onderuit in Dubai

David Goffin - © Dubai Duty Free Tennis Championships

Het wil nog steeds niet lukken voor David Goffin (ATP-48). Onze landgenoot kwam in actie op het ATP-toernooi van Dubai (VAE, ATP 500), maar moest meteen inpakken.

Goffin stond in de eerste ronde tegenover de Japanse kwalificatiespeler Taro Daniel (ATP-111). De Luikenaar keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan, hij wist nog één keer terug te breken maar verloor de set 3-6.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Goffin kon twee setpunten niet benutten en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daniel hield het hoofd koel en trok met 6-7 (5) aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 51 minuten.

Voor Goffin is het zijn vierde nederlaag op rij. Dit jaar kon hij nog maar drie wedstrijden winnen, hij verloor er zeven.